uvpmobileredmari29apr24
  • Audiobook

Liviu Rebreanu

Liviu Rebreanu (27 noiembrie 1885-1 septembrie1944) a fost prozator si dramaturg roman, membru titular al Academiei Romane. A fost primul din cei 14 copii ai invatatorului Vasile Rebreanu si ai Ludovicai. Ambii parinti constituie modelele familiei Herdelea, care apare in romanele Ion, Rascoala, Gorila, etc. In 1900, Rebreanu urmeaza Scoala Reala Superioara de Honvezi din nord-vestul Ungariei. La sfarsitul anului I a obtinut calificativul "eminent". In anul 1906 a fost repartizat ca sublocotenent in armata austro-ungara. Acolo, pe langa indeletniciri cazone, Rebreanu a avut numeroase preocupari literare: lecturi, conspecte, proiecte dramaturgice. La sfarsitul anului 1929 a fost numit director al Teatrului National din Bucuresti, functie pe care a detinut-o timp de un an. Liviu Rebreanu a readus problematica taraneasca in centrul atentiei lumii literare, prin romanul setei de pamant, Ion. A scris apoi romanul Rascoala, o capodopera a romanului romanesc din toate timpurile. Un al treilea roman, Padurea spanzuratilor, a fost inspirat de un incident autobiografic, fratele sau, locotenent in Armata Austro-Ungara, fiind condamnat la moarte si executat pentru o tentativa de a dezerta. Spre sfarsitul vietii, prozatorul a scris mai multe romane, politiste sau cu subiecte care tin de zona paraliteraturii, cum ar fi Adam si Eva, bazat pe tema metempsihozei.
Citeste mai mult
Grupul editorial ART reprezinta un punct emblematic pe harta nationala a ofertei de carte. Caracterizata prin seriozitatea si rigurozitatea cu care isi selecteaza autorii si titlurile publicate. Editura isi surprinde cititorii cu colectii impresionante, menite sa raspunda celor mai interesante provocari. Peste 1000 de titluri sunt prezente pe Libris.ro, intr-o cuprinzatoare oferta care include scrieri din literatura artistica, stiinte umaniste, carti pentru copii, manuale si lucrari practice, memorii si jurnale, hobby practic si dezvoltare personala. Autorii tradusi sunt personalitati marcante in lumea literaturii universale contemporane, iar cartile lor fac deja istorie. O insiruire de nume vine sa confirme afirmatia anterioara: Nicola Yoon, Jeff Kinney, J.K. Rowling, Fredrik Backman, R.J. Palacio, Ransom Riggs, Truman Capote, Sabaa Tahir, Roald Dahl etc. Scriitori romani de o certa valoare vin sa completeze colectia de carti oferita de editura ART: Marin Preda, Anton Pann, Mihail Drumes, Marin Sorescu, Dumitru Tepeneag. Prin acesti autori si cartile lor sunt imbratisate gusturile pentru literatura a tuturor cititorilor pasionati de fantasy, aventura, istorie, thriller, de nuvele, poezie sau teatru. Scrierile clasice, alaturi de cele contemporane, imbogatesc universul cultural, gandirea creativa, dezvolta opinii, contureaza personalitati, traseaza invataminte si ofera o perspectiva noua asupra trairilor din societatea moderna, cu viziunile si aspiratiile ei.
Citeste mai mult

Audiobook

1 - 3 din 3 de titluri

Carti audio in limba romana cu transport gratuit, oferta magazinului Libris.

Mai sunt cunoscute si sub denumirea de lectura audio, audio books sau chiar carti audio mp3. Cand esti prea obosit si vrei sa lenevesti, cand mergi cu masina sau esti blocat in trafic, cand te plimbi ori esti bolnav, nu te mai ajuta ochii sau nu-ti doresti altceva decat sa stai linistit si sa asculti, audiobook-urile sunt cea mai fericita solutie. Libris vine in intampinarea doritorilor cu o oferta bine articulata pe grupe mari de gusturi. Imprumutand vocile pline ale unor personalitati, ale unor mari actori sau chiar in lectura autorilor, avem audiobook-uri dupa carti cunoscute, de la autori clasici (romani si straini), pana la romanele la moda de astazi. Audiobook-urile sunt, fara indoiala, o solutie oricand mai buna decat televizorul.

Te-ar mai putea interesa

Istoricul tau de navigare

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one