headerdesktop ziualibris21mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile ziualibris21mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Plaseaza comanda si alege-ti CADOUL!

Reduceri - Transport GRATUIT peste 75 lei

CADOURI la alegere!

Comanda acum!
uvpmobileredmarizl21mai24
  • Beletristica

Doru Munteanu

Se naste in familia unor profesori la 10 septembrie 1946, in comuna Raciu de Campie, judetul Mures. Urmeaza scoala generala si liceul la Colegiul National Mihai Viteazul din Turda, apoi studii universitare la Facultatea de Filologie din Cluj-Napoca. Dupa absolvire, in 1969, se stabileste in Brasov si ocupa diverse functii, lucrand in invatamant si mass-media, conducand, in perioada 2006-2009, Editura si Revista Astra. In perioada 2001-2013 a fost presedintele Filialei Brasov si membru in Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania. Debuteaza in literatura in 1964 cu piesa de teatru Exmatriculatul din a IX-a B, care se joaca in doua reprezentatii la teatrul din localitate. Colaboreaza, in timp, cu proza si eseuri, la mai multe reviste, printre care: Tribuna si Steaua (Cluj), Gazeta de Transilvania si Astra (Brasov), Transilvania (Sibiu), Luceafarul, Romania Literara (Bucuresti), Orizont (Timisoara), Cuvantul romanesc (Canada), Lumea romaneasca (S.U.A.) s.a. Intrarea in literatura si-o face cu romanul "Duminica mare" (Editura Dacia, Cluj, 1983), caruia ii urmeaza: Vinerea neagra (1986) si Miercurea regala (1991), la aceeasi editura. In 2003 i se tipareste romanul “Viata de la fereastra” la Editura Rao, din Bucuresti. Cu antologia “Scrisoare din America” ( 1999 ) scrisori in versuri ale primilor emigranti romani pe continentul american a face un lung turneu de promovare in S.U.A. si Canada. Romanul “Vinerea neagra” este tradus si publicat la Editura Lalli din Torino in 1992, sub titlul Venerdi neroa, concurand pentru premiul Cavour. Fragmente de proza ii apar, in traduceri, in limbile maghiara, ceha, rusa si spaniola. Primeste premiul Vetrei Romanestia in 1992 si premiile Filialei Brasov a U.S.R. 1999 si 2003. Numele sau e prezent in mai multe volume colective. Lucreaza ca si editor, una dintre aparitiile remarcabile fiind volumul “33 pentru totdeauna”. Interviurile Astreia, aparut la Editura Astra, Brasov, 2009.
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1989, LITERA este una dintre cele mai mari edituri din Romania, cu peste 10 000 de titluri publicate, intr-un tiraj de aproape 46.000.000 de exemplare tiparite. Profilul editorial acopera practic toate domeniile de fictiune si nonfictiune, oferind publicului diverse colectii (Lira, Alma, Premiul, Lady, JN, Disney etc.). Editura Litera are in portofoliu scriitori ca Agatha Christie, Alice Munro, Osho, Tatiana de Rosnay, Gordon Ramsay. Prin Libris.ro, Litera ofera o gama variata de carti pentru copii (carte prescolara, enciclopedii, limbi straine, literatura, practic pentru copii). Editura Litera a dezvoltat o politica editorala generalista, reusind sa aduca in bibliotecile romanilor, in decursul celor 30 de ani de existenta, titluri, din cele mai variate domenii: fictiune, enciclopedii, atlase, dictionare, carti pentru copii, arta si arhitectura, istorie, limbi straine, cultura generala, sanatate si frumusete, dezvoltare personala, business, calatorii, familie si timp liber. Cu 800 de titluri editate anual in cele peste 50 de colectii si imprinturi, si cu o cifra de afaceri care reprezinta mai bine de 15% din valoarea totala a pietei de carte din Romania, Grupul Editorial Litera se afla in prezent in topul celor mai importante edituri din tara.
Citeste mai mult

Beletristica

1 - 6 din 6 de titluri

Carti de beletristica, cu preturi promotionale

Ai de ales din mii de volume de literatura artistica, de la beletristica locala si pana la toate volumele pe care piata romaneasca le propune an de an, de la tot ce este reprezentativ in acest colt de Europa si nu numai. Oferta de carte nu se limiteaza la ceea ce aduce Europa, ci aici poti gasi autori cu milioane de cititori, autori apartinand unor arii lingvistice care acopera parti importante ale mapamondului: autori de limba engleza si engleza americana, autori francofoni sau de limba germana, reprezentanti ai lumii musulmane, ai literelor continentului asiatic. Toate acestea alcatuiesc puncte care comunica intre ele si care fac lumea in care traim mai mica, mai libera, mai respirabila. Expusi atator feluri de a simti posibilitatile de expresie, atator feluri de a marturisi si de a cauta frumusetea, plinatatea, fericirea, sensul, cititorii isi iau un pasaport de cetatean al lumii.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one