Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Aplica LIB20FLORIDEMAI

pentru-20% la ORICE*!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Comanda acum!
uvpmobileredmari29apr24
  • Stiinta Si Tehnica

Stephen Hawking

Stephen Hawking (8 ianuarie 1942-14 martie 2018) a fost un fizician englez, teoretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de matematica de la Universitatea Cambridge. Si-a facut educatia la St. Albans School (Hertfordshire) si la University College (Oxford). In 1962, pe cand avea 20 de ani, obtine titlul de Doctor in Fizica la Trinity Hall din Cambridge, unde isi incepe activitatea didactica si stiintifica. Un an mai tarziu este diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica si, cu timpul, devine complet imobilizat, isi pierde vocea si este constrans sa comunice cu ajutorul unui computer special. Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. Foarte cunoscute sunt cartile sale de popularizare a stiintei, pentru nespecialisti: "A Brief History of Time", 1988 (publicata in limba romana sub titlul "Scurta istorie a timpului", in 2004), "Einstein's dream", 1993 ("Visul lui Einstein" si alte eseuri), etc. In limba romana sunt cunoscute si cartile SF pentru copii: "George si cheia secreta a universului", "George si vanatoarea de comori in cosmos", "George Big Bangul". Stephen Hawking a decedat in locuinta sa din Cambridge, pe data de 14 martie 2018.
Citeste mai mult
Fondat in anul 2003, 'Eikon' este in prezent unul din cei mai importanti editori de carte din Romania, avand un tiraj de peste o mie de titluri deja publicate, acoperind multe sfere de interes: literatura romana si universala, filosofie, biografii si memorii, istorie, critica literara, sociologie, arte etc. De la infiintare si pana in prezent, editura a lansat si promovat o serie de colectii, sub numele: ' Albume', 'Universitas', 'Spiritualitate', 'Eikon Educational', 'Teatru', 'Practic' si altele. Dintre autorii clasici si contemporani publicati de cunoscuta editura, amintim aici doar cateva nume de referinta: George Cosbuc, Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Petre Tutea, Dumitru C-tin Dulcan, Vasile Andru, Andrei Marga, Hans Bergel, Alexandrtu Paleologu, Radu Carp etc. Pentru proiectele sale editoriale si prezenta notabila la evenimentele culturale, editura 'Eikon' a fost recompensata cu premii la Targurile de carte 'Gaudeamus' (locul I, in 2012) si 'Librex' (2012), precum si la Salonul International de Carte din Chisinau (premiu acordat pentru cea mai buna colectie, in 2011). In colectia 'Biblioteca Ortodoxa' semneaza lucrari mari duhovnici ai neamului romanesc: Ilie Cleopa, Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Teofil Paraian. Editura Eikon se concentreaza in continuare pe tiparirea celor mai bune titluri, care starnesc interesul cititorilor, contribuind la dezvoltarea personalitatii tinerei generatii, printr-o viziune ampla si creativa.
Citeste mai mult

Stiinta Si Tehnica

1 - 5 din 5 de titluri

Carti de stiinta si tehnice, oferta online a magazinului Libris

Cele mai multe carti din aceasta categorie apartin intalnirii fericite dintre filosofie si stiinta. Sunt titluri despre inteligenta materiei, despre genetica si noua fata a teoriei evolutioniste, despre magia stiintei, matematica, viata si moarte, despre molecula de oxitocina si comportamentul empatic, despre univers, ordine si cosmos, creierul nostru si transdisciplinaritate. Sunt carti despre teoreme si teorii, despre Einstein si gandirea lui, despre hermeneutica, constiinta si fenomen, teologie politica, darwinism si big-bang. Vin apoi cartile propriu-zise de stiinta si inginerie (volume despre tractiune, osciloscopul catodic, suprafete aerodinamice, hidroagregate, izolatie electrica s.a.m.d), matematici speciale, volume despre resurse, despre gazele de sist, despre telefonia digitala, despre constiinta si eu. Urmeaza apoi lucrarile care se plaseaza in domeniul (foarte important azi!) al industriei alimentare, al alimentelor sanatoase si vii. De la zona alimentara si cea a agriculturii se face trecerea la geografie, geologie, roci si minerale si, apoi, la domeniul geopoliticii.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one