Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Weekend ART -30% -15%

Romane grafice, Noutati,

Manuale, Carte Scolara

Comanda acum!
uvpmobilenoutatitarg29mai24
  • Carti

Ioana Nicolaie

Ioana Nicolaie este printre putinii autori care reusesc sa scrie cu succes atat poezie, cat si proza, dar si carti pentru copii. Membra a Uniunii Scriitorilor din Romania si a PEN Romania, scriitoarea s-a nascut in Sangeorz-Bai, judetul Bistrita-Nasaud. Ioana Nicolaie a lucrat in presa, in domeniul editorial ca redactor pentru mai multe edituri cunoscute din tara (Humanitas, Polirom, Paralela 45), este jurnalist si profesor de literatura. Aceasta preda scriere creativa si sustine ateliere de creativitate pentru copii. Autoarea a publicat romane: ,,Tot inainte", ,,Miezul inimii", ,,Pelinul negru", ,,Cartea Reghinei", ,,Cerul din burta", ,,O pasare pe sarma"; carti pentru copii: ,,Aventurile lui Arik" (2008), ,,Arik si mercenarii", iar, sub pseudonimul Robert Ersten a scris ,,Cum am supravietuit clasei a VIII-a" (2019) si ,,Cum sa spui te iubesc". In palmaresul scriitoarei se numara, cum spuneam, si mai multe volume de versuri: ,,Poza retusata", ,,Nordul", ,,Credinta", ,,Cenotaf", antologia ,,Lomografii" si volumul ,,Autoimun", desemnat de catre Uniunea Scriitorilor ,,Cartea Anului 2013". Ioana Nicolaie este castigatoare a numeroase premii literare nationale si internationale: Premiul National de Proza, Ziarul de Iasi pentru romanul ,,Cartea Reghinei" (2020); Premiul Cartea Anului in urma votului online Cititorul stie mai mult, pentru ,,Pelinul negru" (2018); Premiul USR Cartea Anului pentru ,,Autoimun", versuri (2014), cel mai important fiind Eastern European Literature Award. Selectii din versurile scriitoarei au aparut in Franta, Anglia, Germania, Austria, Mexic, Canada, Suedia, Polonia, SUA si Bulgaria. Volumul ,,Nordul" a fost tradus si publicat in limba germana (2008), ,,Cerul din burta" a fost publicat in suedeza (2013), in bulgara (2014) si in germana (2018), iar ,,O pasare pe sarma" a fost tradus in sarba. ,,Daca am stiut dintotdeauna ca ma voi face scriitoare, n-am stiut exact ce voi scrie. Niciodata n-am crezut ca voi scrie carti pentru copii." - Ioana Nicolaie
Citeste mai mult
Nu mai putin de 650 de tilturi ne sunt puse la dispozitie de editura Curtea Veche, incadrate intr-o mare diversitate de categorii: stiinte umaniste, spiritualitate si ezoterism, dezvoltare personala, economie, afaceri, beletristica, jurnale si memorii, carti pentru copii, hobby practic etc. Numele multor autori romani si straini semneaza carti ajunse bestseller, situate in topul preferintelor dumneavoastra. Ii regasim la Curtea Veche pe: Marin Preda, Augustin Buzura, Nichita Stanescu, Mircea Danieliuc, Alex Stefanescu, Adrian Cioroianu, D.R. Popescu si multi altii. Lor li se adauga scriitori celebri, care si-au castigat faima mondiala prin cartile de literatura motivationala si calatorii spirituale: Eckhart Tolle, Daniel Goleman, Zig Ziglar, Dale Carnegie, Napoleon Hill, Dalai Lama, Deepak Chopra, Norman Vincent Peale etc. Aflata in pozitie de top in ierarhia editurilor din Romania, Curtea Veche publica anual in titluri noi, dezvoltand in permanenta zecile de colectii cu care si-a obisnuit cititorii: "Sa fii sanatos", "Stiletto Books", "100 de minuni", "Actual", "Profit" etc. In portofoliul sau editorial, Curtea Veche detine si lucrari tiparite in format electronic sau carti audio. Calitatea materialelor tiparite, imbunatatirea continua a procesului tehnologic, promovarea lecturii si a celor mai buni autori, raman constantele ce definesc activitatea cunoscutei edituri, care in anul 2018 a implinit doua decenii de activitate.
Citeste mai mult

Carti

1 - 1 din 1 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one