Categorii:
inchide meniul
-
2+1 GRATIS
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781
mos craciun

Draga cititorule,

Ne bucuram sa te anuntam ca povestea CarteTeca merge mai departe cu un nou capitol. Ajuns la cea de-a doua editie, proiectul isi gaseste continuitate in luna plina de magie a anului 2020, intr-un context in care lectura joaca rolul celei mai facile escapade, care din pacate ramane inaccesibila multor copii din Romania. Ne propunem ca impreuna cu Salvati Copiii sa aducem sanse infinite sub forma cartilor in cat mai multe biblioteci scolare si de aici in cat mai multe manute de cititori.

.
mos craciun

Misiunea noastra este aceea ca in 5 ani CarteTeca sa ajunga in peste 350 de unitati de invatamant, cu donatii de volume actuale, care sa-i atraga pe copiii si adolescenti catre lectura.

Suntem de parere ca orice investitie in cultura trebuie sa se intoarca in educatie si din acest motiv o parte din profitul Libris este alocat proiectului CarteTeca. O singura carte, sanse infinite. Cu ajutorul Salvati Copiii Romania si prin generozitatea fiecarui cititor care a ales sa doneze sanse la finalul fiecarei comenzi, avem posibilitatea sa impartasim copiilor din bucuria cititului.

Din pacate, in Romania zilelor noastre, 42% dintre elevi sunt analfabeti functional, iar lipsa materialelor didactice ingreuneaza accesul la educatie. In prezent, inca exista scoli care nu au biblioteci si copii care nu au acces la visuri, la magie, la povesti, la lectura. Impreuna cu Salvati Copiii Romania si prin intermediul proiectului CarteTeca. O singura carte, sanse infinite. ne propunem sa oferim oportunitati si sa sustinem educatia asa cum stim cel mai bine, prin intermediul cartilor, acolo unde este cel mai important, in randul celor mici.

mos craciun
mos craciun

Prima etapa a proiectului CarteTeca, O singura carte, Sanse infinite, s-a incheiat.

Am avut dificila misiune de a evalua 308 aplicatii, un numar de aproape cinci ori mai mare comparativ cu prima editie a proiectului CarteTeca, lansat in 2019. Ne-am fi dorit sa putem raspunde cu o donatie fiecarei aplicatii. Ce ne propunem insa este sa dezvoltam acest proiect si de la an la an sa ajungem la un numar de unitati de invatamant din ce in ce mai mare. Parte din aplicatiile care nu se regasesc pe lista finala de anul acesta ne-au ramas dragi si le avem in vedere pentru editia urmatoare.

mos craciun

Anul acesta CarteTeca, O singura carte, Sanse infinite, va ajunge in 60 unitati de invatamant catre care vor pleca donatii de carti in valoare totala de 150.000 RON. Premiile alocate sunt intre 1.000 si 5.000 RON. Titlurile sunt alese de catre reprezentantii unitatilor de invatamant, potrivit nevoilor specifice.

Alegerea este grea atunci cand exista o nevoie reala in cazul fiecarui aplicant si cand dorinta noastra este aceea de a aduce un zambet pe chipul fiecarui copil care se afla in spatele inscrierilor primite. In procesul de jurizare am tinut cont de implicarea respondentilor, proiectele propuse, nevoia semnalata prin intermediul aplicatiei, dar si de activitatile desfasurate pana acum si numarul de elevi la care va ajunge donatia de carti.

Multumim celor ce au ales sa-si impartaseasca cu noi frumoasa lor poveste. Ne-am bucurat sa descoperim, prin intermediul mesajelor primite, oameni frumosi si dedicati, ne-am intristat sa constatam ca in Romania anului 2020 exista inca multi copii care nu au acces la lectura si ne-am emotionat citind marturii ale unor dascali adevarati, a caror implicare depaseste cu mult atributiile incluse in fisa postului.

Pretuim nespus toate cadrele didactice si bibliotecarii care fac cinste vocatiei imbratisate prin devotamentul lor fata de educatie, grija si empatia fata de prescolari sau elevi, intelegerea rolului pe care il joaca contextul socio-economic in educatie si efortul constant de a se adapta provocarilor aduse de schimbarile intampinate: digitalizarea, contextul pandemic etc. . Si toate acestea in ciuda prea putinelor surse de sprijin. Ii apreciem pe toti cei care cred in sansa fiecaruia la un viitor altfel si in misiunea lor de a-i inspira si de a-i ghida pe elevi, influentandu-le pozitiv dezvoltarea.

LISTA DONATIILOR SI A BENEFICIARILOR PROIECTULUI CARTETECA 2020 SE REGASESTE MAI JOS:

Donatiile in valoare de 1.000 RON vor merge catre:

Donatiile in valoare de 1.500 RON vor merge catre:

Donatiile in valoare de 2.000 RON vor merge catre:

Donatiile in valoare de 2.500 RON vor merge catre:

Donatiile in valoare de 5.000 RON vor merge catre:

Este o bucurie cand intalnim dascali adevarati, ne simtim privilegiati ca acesti oameni minunati au ales sa ne impartaseasca povestea lor si lucrurile extraordinare pe care reusesc sa le realizeze si ne bucuram ca, in parteneriat cu Salvati Copiii Romania vom reusi sa deschidem o fereastra catre lume si sa aducem un pic de speranta pentru cei care cred in educatie, in importanta lecturii, a povestilor si a visurilor.

carteteca
carteteca poate ajunge in scoala ta

sus
Feedback Wishlist
//